2013. július 26., péntek

Alfred Hitchcock: Téboly - Jelenlegi ára: 1 089 Ft


Alfred Hitchcock számára a Téboly különös jelentőséggel bírt. Készítése során tért vissza több mint 20 éves távollét után dicsőségesen korai sikereinek színhelyére, Angliába.
"Az egyik dolog, ami megdöbbentett az volt, - mondta - hogy mennyire keveset változott a város az emlékezetemben élőhöz képest. "
Hitchcock és Anthony Shaffer forgatókönyvíró (a nagysikerű Mesterdetektív című darab szerzője) hat héten keresztül keresték a film színhelyét, mielőtt a forgatókönyv megírását elkezdték volna. "Egyszerűen vissza tértem a helyekhez, amiket olyan jól ismertem" - mondta Hitchcock.
Egy felvételt (melyet egy, a Tower Bridge felé haladó helikopterből készítettek) nagyon pontosan kellett időzíteni, mivel a hidat összesen kétszer emelik fel naponta. A gép menetrend szerint siklott át a Temze fölött, és egy gumiobjektívvel azt a látszatott keltette, hogy átment a híd alatt. (Tilos repülőgépekkel a Temze hídjai alatt repülni)
Hitchcock visszatérése Londonba felvetette a kérdést, "Szeretné, ha lovaggá ütnénk? " Mivel olyan sok éven át amerikai állampolgár volt, a kérdés elméletinek tűnt. "Csak a pincérek vagy a sofőrök szólítanak Sir Alfred-nek vagy Sir George-nak, " gúnyolódott Hitchcock. "Az igazi barátaid akkor is Büdösnek fognak hívni. "
A rendezőt 1980-ban ütötték lovaggá, és Sir Alfred lett.
"Ha a krimiben Cary Grant a főszereplő, " - mondta Hitchcock elmélkedve, "az összes néző tudni fogja, hogy ő nem lehet a gonosz. " Hogy az ilyen probléma ne kerüljön elő a Tébolyban, Hitchcock a london-i színházakból válogatott színészeket a szerepekre. Olyanokat gyűjtött össze, akikről a közönségnek még nem volt kialakult véleménye.
Hitchcock hatalmas előnynek tartotta a londoni stúdiók közelségét a londoni színházakhoz. Hollywood-dal ellentétben, ami 4500 km-re van a Broadway-től, a brit stúdiók kevesebb, mint egy órányira vannak a West End-től, tehát egy leszerződtetett színész is elérhető volt egy filmszerepre, ha illett rá a szerep.
Hang: magyar (DD 2. 0), angol (DD 2. 0)
Felirat: magyar
Játékidő: 103 perc
Képarány: 16: 9
Extrák: Dokumentumfilm, képgaléria, előzetes
Új, bontatlan csomagolású!
Gary Oldman; Dennis Hopper



Jelenlegi ára: 1 089 Ft

Az aukció vége: 2013-08-13 12:17
. Alfred Hitchcock: Téboly - Jelenlegi ára: 1 089 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése